+31 (0)517394342

Evenementen

19 EN 20 MEI  |  Rock’n Roll  |  Franeker

Franeker bomvol bij 8e editie Rock ’n Roll!
Vrijdagavond 19 mei & zaterdag 20 mei 2017

You shake my nerves and you rattle my brain.
Too much love drives a man insane.
You broke my will, but what a thrill.
Goodness, gracious, great balls of fire!

Ja, ook Jerry Lee is er tijdens de zevende editie van het Rock ’n Roll Festival Franeker gewoon bij! Net als Bill, Elvis en Chuck. Swing op hun muziek en waan je in de jaren 50-sfeer op vrijdagavond 19 & zaterdag 20 mei 2017.

Ingrediënten? Een groot aantal USA-cars, een echte Rock ’n Roll-braderie, een Rockabilly-straatkapper en vooral heel veel spetterende liveoptredens van nationale en internationale artiesten kriskras door de stad. Kortom: een festival dat je niet mag missen!

Het Rock ’n Roll Festival Franeker is voor jong en oud, voor de liefhebber en voor ieder die niet vies is van een dampend, stampend en swingend evenement.

Check de laatste updates via Facebook.com/rocknrollfraneker of op Twitter (@RocknRollFran) en Instagram (RocknRoll_Franeker).

pc franeker

2 AUGUSTUS  |  PC Kaatsen  |  Franeker

Franeker’s grootste sportfestiviteit
Woensdag 2 augustus 2017

De PC Franeker is niet alleen de hoogtijdag van de kaatssport, het is ook de oudste jaarlijkse sportklassieker in Nederland en de grootste kaatspartij ter wereld. In Nederland is kaatsen een typische Friese sport, maar het zal u wellicht verbazen dat er over de hele wereld wordt gekaatst. Tijdens de PC komen kaatsliefhebbers uit de hele wereld – maar ook vooral uit Friesland – naar Franeker om te kijken wie de allerbeste kaatser ter wereld wordt; de koning van de PC. Het spektakel vindt plaats op het heilige Sjûkelân, middenin het centrum. Ook in de rest van het centrum is het groot feest met diverse muziekpodia, een kermis en nog veel meer activiteiten. Bezoekers kijken hun ogen deze dag uit.

Check de laatste updates over de PC op de website PC Franeker.

Agrarische Dagen Franeker

20 t/m 24 SEPTEMBER  |  Agrarische Dagen  |  Franeker

Traditioneel stadsfeest
Woensdag 20 september t/m zaterdag 24 september 2017

De Agrarische Dagen zijn al 63 jaar een traditie in Franeker. Wat het evenement mede zo bijzonder maakt (en dat geldt voor de meeste evenementen in Franeker) is dat het grotendeels door vrijwilligers wordt georganiseerd. Dit jaar alweer voor de 64e keer! Een groot aantal Franekers zet zich ieder jaar weer in om van dit feest een groot succes te maken, en dat lukt ze jaar op jaar. Er zijn een aantal vaste onderdelen die de Agrarische Dagen zo’n succes maken, waaronder een boerenmarkt, kermis, vijfkamp, zeepkistenrace, trekkerpuzzeltocht, symposium, sportactiviteiten, vrouwenfair en modeshow. Ook muziek ontbreekt deze dagen niet. Door het hele centrum heen staan diverse muziekpodia waar verschillende muzikanten optreden. Kortom, een evenement die u niet wilt missen.

Check de laatste updates en het programma op de website Agrarische Dagen