Harlingen en het wad


Harlingen is een populaire havenstad in Friesland gelegen aan de Waddenzee, op nog geen tien minuutjes autorijden vanaf onze vakantie appartementen. Omdat vanuit Harlingen de veerboot vertrekt naar Terschelling en Vlieland is het hier altijd gezellig en druk. De stad staat dan ook vooral bekend om het actieve horecaleven. Zomers is het heerlijk vertoeven op één van de vele terrassen, maar ook het kleine strand nodigt uit voor een heerlijk dagje zonnen of een lange wandeling.

Monumentale stad

Met maar liefst 600 monumenten leent Harlingen zich uitstekend voor een dag vol cultuur. In de oude binnenstad vindt u talrijke galeries, ateliers en musea. Wilt u er zeker van zijn dat u niets ontgaat? Er is een ruime keuze aan stadswandelingen onder begeleiding van een stadsgids. Deze stadsgidsen zijn échte Harlingers die de stad op hun duimpje kennen en u hier met alle liefde over vertellen.

De wadden

Een dagje naar de wadden? Met de snelle veerdienst vaart u naar Terschelling of Vlieland in ongeveer 45 minuten. Zeker als u nog nooit op één van deze eilanden bent geweest is dit echt een aanrader. Wij raden u wel aan om een bootticket vooraf te reserveren.

Harlingen Tourist Info

Nieuwsgierig naar wat deze prachtige havenstad nog meer te bieden heeft? Op de website Harlingen Tourist Info leest u van alles over deze gezellige stad.